Örtte

Visar alla 5 resultat

 • Citronmeliss med rosenknoppar ekologisk

  115 kr145 kr

  Citronmeliss är en uråldrig ört från Medelhavet. Melissan är känd för att lindra huvudvärk, spänningar, nedstämdhet och för att stärka minnet. Melissan är bra för matsmältningen och mot smärtsamma menstruationer. Den är uppiggande på morgonen och rogivande på kvällen. Rosenknopparna avger en njutbar arom och är vackra att se på.

  Välj alternativ
 • Kamomill ekologisk

  115 kr145 kr

  Kamomill växer vilt på många ställen runt om i världen. Släktnamnet Chamaemelum kommer från grekiska och betyder ”jordäpple”. Kamomill har flera medicinska egenskaper, främst är den lugnande och har en sömngivande inverkan. Den är bra för matsmältningen. Dess antiseptiska egenskaper gör att te och avkok är bra som munvatten mot munsår, eller som ögonbad. En kopp Kamomillte hjälper dig att slappna av på kvällen.

  Välj alternativ
 • Pepparmynta ekologisk

  115 kr145 kr

  Allt sedan forntiden har mynta odlats som läkeväxt. Namnet träffade man på första gången i grekisk mytologi. Det finns många olika sorters mynta. Vi har valt pepparmynta för att den anses ha mest läkande egenskaper. Pepparmynta har lugnande, stimulerande och antiseptisk effekt. Den motverkar gaser och stimulerar aptiten. Speciellt bra är pepparmynta mot spänningshuvudvärk och för att skärpa koncentrationen.

  Välj alternativ
 • Citronverbena ekologisk

  115 kr145 kr

  En kopp citronverbena på kvällen är uppfriskande och har en svagt rogivande inverkan. Det kan lindra nästäppa och irriterade luftrör samt hjälpa vid matsmältningsbesvär och illamående. Citronverbena har en positiv inverkan på immunförsvaret. Det är ett vackert te att dricka mellan måltider.

  Välj alternativ
 • Citrongräs ekologisk

  115 kr145 kr

  Låt inte detta enkla gräs göra dig besviken. Det är fullt av godheter. Det är rikt på vitamin A, C, folat, magnesium, zink, koppar, järn och calcium. Citrongräs har också antiseptiska egenskaper som hjälper till att rena kroppen.

  Välj alternativ